Logo
Het is nu 21 apr 2021, 06:55Antwoord op onderwerp  [ 26 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
 foruminterview met keossvin 
Auteur Bericht
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 apr 2008, 19:30
Berichten: 23022
Woonplaats: Kerkrade
Antwoord met een citaat
Bericht foruminterview met keossvin
Beste leden.

Hoop dat iedereen een gezellig en vooral vrolijk Pasen heeft gehad ondanks de strenge regelgeving omtrent Corona.

Vanuit het prachtige Lemele waar ik een foruminterview heb afgerond met Wessel alias woesel ben ik alweer onderweg naar het zuiden, een ritje van 121 km vanuit Overijssel, Gelderland zo Noord Brabant binnen. Lijkt wel hartje winter zo met al sneeuwbuien, brrrr de zomer mag weer komen hoor!!! "april doet wat die wilt"

In het noorden kronkelt de Maas als een worm om de stad heen en in 't zuid westen ligt grote broer 's-Hertogenbosch.
Os of Osch hoe het door de eeuwen heen werd genoemd en heeft een rijke, vroege historie, de archeologische monumenten Vorstengraf Oss en De Zevenbergen Afbeelding helaas is er veel verloren gegaan door de eeuwen heen en er is vrij weinig bewaard gebleven, gelukkig zijn er toch genoeg gebouwen over gebleven die de stad de fleur geven die het verdiend Afbeelding

In de vorige eeuw kwam de stad regelmatig in negatief nieuws terecht zoals de "bende van Oss" en hun beruchte woonwagenkampen, gelukkig is de rust er snel terug gekeerd en een heerlijke stad om er te wonen en te werken.

Zo nu is het tijd om Kevin voor te stellen, een stevige handdruk maakt plaatst voor een "elleboogje" en loop achter hem aan naar de woonkamer waar vader en moeder van Kevin me ook begroeten zoals ik hun zoon deed begroeten.
De babbel begint en de vondsten passeren de revue en een onverwachtse zoete lekkernij stopt dit op dat moment, Kevins moeder komt met een overheerlijke " Bossche bollen" aan en die smaken net zo lekker in Oss.
Het gesprek loopt op zijn einde toe en ondanks dat Kevin pas drie jaar actief zoekt heeft hij al veel prachtig spul mogen vinden, plots een stem vanuit een gemakkelijk hoek elders in de kamer die roept "ja ik heb hem ermee besmet" ,Kevins vader zorgt ervoor dat een grote glimlach op onze gelaten verschijnen.
De tijd raast ons weer voorbij en dat is een gegeven voor als het gezellig is en we nemen afscheid en een "Bossche bol" mee voor onderweg uiteraard.

Wegrijdend en met een lange tuut van mijn claxon zie ik een jonge man staan met opgeheven arm die overloopt in levens plezier dat pendelt tussen zijn vriendin en zijn home sweet home van zijn ouders en met zijn toezichthoudend oog op de maatschappij, dat verraad waar hij werkt!!!
1: Wat is jou naam en leeftijd.
Mijn naam is Kevin en ben 'pas' 22 jaar oud.
1a: Met wie deel je je leven en wat is je gezinssamenstelling.
Momenteel deel ik mijn leven met mijn ouders maar ben ook heel vaak bij mijn vriendin te vinden.
1b:waar woon je stad/dorp en welke provincie(land)
Ik woon in Oss maar ben ook vaak te vinden in omgeving Sint Willebrord wanneer ik bij mijn vriendin ben. Het zoeken doe ik ook voornamelijk in Oss en omstreken maar die stortakkers in de omgeving sint Willebrord zijn soms ook erg leuk !
1c: wat doe je voor de kost of studeer je nog.
Ik werk voor een gemeente als zijnde toezichthouder op verschillende thema's.

2: hoe kom je aan je nick name
Mijn naam met daarin de stad waar ik woon KeOSSvin.

3: Hoe ben jij op "ons forum" terecht gekomen en wat vind je van "ons forum"

Tijdens het opzoeken van metaaldetectie tips kwam ik ook op dit forum waarop ik ook een account heb gemaakt.
Ik zou niet meer zonder kunnen eerlijk gezegd. Ik heb geen facebook e.d. dus dit is mijn enigste contactmoment met de community. Ook ben ik natuurlijk erg blij met alle expertise op dit forum want zonder dat zou ik nooit zo ver zijn gekomen als dat ik nu ben ! :10 :10
Mijn vriendin daarentegen vind dat ik maar al te veel loop te loeren naar jullie vondsten ! :014: Hoe ben je in aanraking gekomen met deze hobby en is dat de reden dat je deze hobby bent gaan uitoefenen.

Mijn pa kocht ooit een detector van 15.- voor mij. Hier zocht ik toen mee op het strand van de camping, de vondsten bleven achter maar toch was ik meteen verkocht. vanaf toen een aantal periodes van een aantal maanden gehad dat ik weer wat dagen op pad ging maar het bleef niet echt hangen. Pas sinds een kleine 3 kaar zoek ik redelijk fanatiek en is het een groot deel van mijn leven.5: Hoelang zoek jij al met een metaaldetector en met welk merk(en) detector zoek jij. En waarom heb je voor deze detector gekozen.

Ik ben ooi begonnen met een merkloze 'action' variant, daarna een GarretAce 150, toen de EuroAce 350. Toen ik wat meer begon te zoeken zo'n 3 jaar geleden kocht ik een Minelab Safari, sinds één jaar heb ik de Equinox en moet zeggen ben er uiterst tevreden mee ! :10


6: Wat vind jij zo leuk aan deze hobby en wat vindt je omgeving van je hobby.

Eigenlijk alles wel ! het buiten zijn,Afbeelding de historie, de spanning en uiteindelijk natuurlijk ook het vinden. Maar buiten dat vind ik het urenlang verzetten en verplaatsen van vondsten in de vitrine ook heerlijk. Mijn ouders en vriendin vinden het ook erg leuk om te zien hoe ik er in opga. Ook blikken zij af en toe in de vitrine en vragen ze of wat ik nog wat gevonden heb na een sessie.
7: Heb je nog andere hobby's/bezigheden buiten het zoeken.

Geen tijd voor !


8: Hoe kom je aan je zoekstekken.

Het vragen aan andere zoekers en boeren. Ook gebruik ik de indicatieve archeologische kaart om interessante omgevingen op af te speuren. Buiten dat goed opletten of er scherven liggen !


9: Heb jij wel eens in het buitenland gezocht. Zo ja, welk(e) land(en).

Nee nog nooit helaas.10: In welk land zou jij eens graag willen zoeken indien dit mogelijk zou zijn.

Italië lijkt me een echte toplocatie. Graag zou ik ook een deelnemen aan de befaamde Engelandrijsjes :07


11: Wat vind jij van de zoek verboden in Nederland?België en de nieuw wetten erfgoed. ,(of in je eigen land waar je woont.)

Ik begrijp waarom ze er zijn en zie het belang ervan in.

12: Het is belangrijk dat je je vondsten aanmelden doet, met PAN kun je altijd contact opnemen, heb jezelf al eens een vondst aangemeld en bij wie.

Vincent van der Veen is ooit op bezoek geweest om mijn oudere vondsten te fotograferen. Ook heb ik een account zodat ik zelf mijn vondsten kan plaatsen maar ben nog aan het wachten totdat ik een goeie 'lichtbox' en camera heb.

13: Heb jij wel eens geholpen bij een opgraving en wat was jou ervaring daarmee.

Nee nog niet, staat wel op mijn lijstje.


14: Wat is jou ervaring met boeren en landeigenaars.

Nog nooit echt problemen gehad maar krijg de laatste tijd wel vaker te horen dat boeren hun land gereserveerd houden voor één zoeker. Ik begrijp dat je de beste stekken voor jezelf wilt houden maar als iedereen zo aan de gang zou gaan blijft er weinig van de hobby over.. :yh


15: Waar ligt je bij voorkeur , akkers-weiland-water-stort-magennetvissen of goudpannen.

Voornamelijk op akkers en sporadisch een weilandje. Stort lijkt me erg leuk maar ben er helaas nog nooit bij uitgekomen.


16: Vind jij van jezelf dat jij een goede zoeker bent.

Ik mag niet klagen met mijn vondsten maar heb nog niet het idee dat ik een goede zoeker bent. pas sinds een jaar loop ik op de oude stekken en dit is vaak sprokkelen heb ik het idee. Ik weet in ieder geval wel dat er nog veel te leren valt !


17: Ben je een einzelgänger of heb je zoek maten.

Ik zoek altijd alleen en zou graag een goede zoekmaat hebben. Helaas heb ik niemand in mijn omgeving die ook zoekt dus dat gaat lastig worden.


18: Waar erger je kapot aan omtrent het zoeken.

GATENKAAS


19: Wat is jou mooiste vondst tot nu toe., mogelijk kun je niet kiezen, plaats de vijf mooiste vondsten (voeg foto s.v.p.)

1. Gouden tremissis Afbeelding
2. 3 sceatta's (niet tegelijk gevonden) Afbeelding
3. 16e eeuwse zegelstempelAfbeelding
4. (enige) denarius Diva Faustina Afbeelding
5. kopje floris top conditie
Afbeelding

20: Welke vondsten zou jij op je bucketlist willen plaatsen, schrijf er minimaal vijf op dat lijstje.

1. bronstijd kokerbijl
2. geëmailleerde Romeinse fibula
3. Mero gesp met plaat
4. tremissis in top conditie
5. rijderschelling
6. vroegromeinse denarius
7. flink stuk 5 ribbig la tené
8. viking vondst


21: Wat doe jij met je vondsten.

Alle mooie vondsten gaan bij mij de vitrine in. Overige vondsten komen in verschillende rommel bakken/ potten terecht


22: Ooit iets speciaals meegemaakt in jouw zoekavonturen. (b.v. iets bizars - iets leuks of bijzonders.)

het meest merkwaardige uit mijn zoek carrière is toch wel de week dat ik mijn eerste middeleeuws zilver had gevonden . Ik ging toen 4 ochtenden achterelkaar 2 tot 3 uur zoeken en vond elke ochtend een penning met op de 4e dag mijn een mijn eerste sceatta. Als je nagaat dat ik voor die ene week zelden iets ouds vond kun je wel indenken hoe blij ik was.

23: Kom jij weleens op georganiseerde zoekdagen of zou je wel eens forumfeest willen bijwonen van bodemvondstenwereld.

Nee nog niet. Eend zoekdag zie ik ook niet zo zitten tenzij het in een hele mooie omgeving is. Een forumfeest daarentegen lijkt me erg leuk wanneer het weer mag en kan !

24: Mis jij eigenlijk nog iets op het forum.

Een gebruiksvriendelijke App lijkt me erg handig. Momenteel doe ik veel op Tapatalk maar dit is ook niet alles. Ook kun je niks posten via Tapatalk want dan slaan de foto's niet op, hiervoor gebruik ik de webversie. Ik weet dat het maken van zo'n app heel veel uren en geld kan kosten dus is het geen pré.

25: Tenslotte, wat wil jij nog kwijt over de vrijwilligers die zich al jaren belangeloos inzetten om bodemvondstenwereld in de lucht te houden.

Uiteraard wil ik deze bedanken want zonder hen kon BvW nooit zo groot worden !!
Ga zo door !! :10 :10


Kevin via deze weg wil ik je hartelijk bedanken voor dit vrijblijvend foruminterview, ik vond het geweldig om je te interviewen, gewoon rechtuit hoe je bent als persoon :05

Het kan zomaar zijn dat ik je jouw de volgen keer in de kijker heb, dus houdt "onze forumpost"( :pm: ) in de gaten!!!

Groetjes Chris en succes met zoeken, blijf lekker gezond, ook voor je naasten :03

_________________
"niet gezocht is niet gevonden" & gun een ander wat je jezelf het liefst gunt!beheerders/moderators & leden zijn samen "BODEMVONDSTENSWERELD" "ONS FORUM"

06 apr 2021, 17:18
Profiel WWW
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 jul 2016, 21:27
Berichten: 985
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Hartstikke bedankt Chris !!


06 apr 2021, 17:39
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 apr 2008, 20:39
Berichten: 2447
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
mooi Interview keossvin.
@Chris Weer mooi geregeld! :10
grt Paul :sd


06 apr 2021, 18:01
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2008, 23:17
Berichten: 10996
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk om te lezen de man achter keossvin top :10 :10 :10 :10

Leuk interview weer heren :10 :10 :10 :10


06 apr 2021, 18:04
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 aug 2016, 22:32
Berichten: 1284
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk interview, leuke vondsten en leuke zoekregio :goezo:

Koen :sd


06 apr 2021, 18:11
Profiel
ERELID
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 apr 2008, 21:28
Berichten: 6001
Woonplaats: Hel vers um
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Blij met de link waar je forum naam vandaan komt ,leuk om het interview te lezen weten we weer wat meer achter de man :10

Gr Niels

_________________
toInfinityandBeyond


06 apr 2021, 18:24
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 jan 2014, 19:33
Berichten: 1011
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk interview.


06 apr 2021, 18:32
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 jun 2011, 18:14
Berichten: 9228
Woonplaats: Maastricht
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk om te lezen Kevin! :sd

Chris :goezo:

Groweten, Trash


06 apr 2021, 18:51
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 27 nov 2017, 21:17
Berichten: 1232
Woonplaats: provincie Zeeland
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk hoor.
Ke Oss vin, dus daar komt het vandaan..... :10


06 apr 2021, 20:38
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 feb 2009, 17:49
Berichten: 5957
Woonplaats: Deventer
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
:goezo: Leuk om te lezen weer :10

_________________
gr Peter
zoekt met een XP DEUS


06 apr 2021, 21:59
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 maart 2018, 20:36
Berichten: 1254
Woonplaats: Steenwijkerwold
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Super leuk interview! :10

_________________
Zoekt met de XP DEUS X35
En de XP Goldmaxx power v4


06 apr 2021, 22:08
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 okt 2014, 00:28
Berichten: 3734
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk interview weer.


de munte

_________________
zoekt met DEUS, minelab equinox 800, tesoro lobo supertraq, & een makro racer 2


06 apr 2021, 22:17
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 okt 2012, 18:34
Berichten: 955
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk interview weer :10
En mooie vondsten!

Mvg €rik

_________________
ik zoek met de xp deus v4 ws5 en pinpointer! En met Bert555!


07 apr 2021, 08:26
Profiel
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2008, 15:40
Berichten: 6709
Woonplaats: Belgica
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Ooooohhh nou snap ik het!! Zat me vaker af te vragen waar die nickname in godsnaam naar moest refereren... hèhè mysterie opgelost :lol:

Leuk hoor, een jonge gast met een passie voor de hobby. Jij gaat nog veel moois vinden :10

:sd

_________________
One of the greatest problems in the academic debate is that terminology identifies groups which do not actually exist as such.


XP Deus (2x): X35 28x34 / HF 22 / HF elliptisch / MF 28
Minelab Vanquish 540 pro: 8"/10"/12"


07 apr 2021, 09:06
Profiel
Moderator en erelid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 apr 2008, 20:21
Berichten: 1345
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
leuk verhaal Chris en Kevin :goezo:
groeten,
Joost

_________________
DE FIBVLAE NIL NISI BENE
over de fibula's niets dan goeds


07 apr 2021, 10:11
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 sep 2018, 22:20
Berichten: 265
Woonplaats: Zeelandia
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Heel gaaf! leuk om te lezen over andere forumleden en mooi neergezet door Chris! :goezo:


07 apr 2021, 18:12
Profiel
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 okt 2017, 12:42
Berichten: 1273
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Prachtig verhaal Chris en Kevin :10
Gr,
Cees :sd


08 apr 2021, 07:31
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 okt 2012, 17:39
Berichten: 9492
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Chris en Kevin weer een heel leuk interview :sd :sd en hele mooie munten Kevin :10 :sd


GroetenMarcel


08 apr 2021, 17:54
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 sep 2010, 18:09
Berichten: 370
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk interview


09 apr 2021, 13:48
Profiel
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 13 apr 2008, 19:30
Berichten: 23022
Woonplaats: Kerkrade
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
keossvin schreef:
Hartstikke bedankt Chris !!
Neen, jij bedankt, in dit interview ben jij de hoofdrolspeler niet ik, heb maar een bijrol :10

_________________
"niet gezocht is niet gevonden" & gun een ander wat je jezelf het liefst gunt!beheerders/moderators & leden zijn samen "BODEMVONDSTENSWERELD" "ONS FORUM"

10 apr 2021, 15:43
Profiel WWW
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 dec 2008, 21:30
Berichten: 13612
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk om te lezen Kevin, wie weet tot ziens op een forumfeest :10

_________________
Ik verzamel (laken)loden en (armen)penningen uit Leiden. Bekijk hier mijn verzameling
viewtopic.php?f=177&t=45920
Mocht je wat in de loodbak hebben liggen waar je niets mee doet, denk dan eens aan mij.


10 apr 2021, 16:11
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 okt 2008, 20:37
Berichten: 9696
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Super leuk om te lezen Kevin.
:10


10 apr 2021, 18:44
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 26 aug 2008, 21:16
Berichten: 2856
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk interview keossvin :goezo:
En al prachtige vondsten gedaan :goezo: ga zo door :sd

Gr Jan.


11 apr 2021, 17:28
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2013, 20:20
Berichten: 3600
Woonplaats: Breda
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Leuk interview! :10 :10

_________________
"Aequam memento rebus in arduis servare mentem"


11 apr 2021, 17:54
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 jul 2020, 13:54
Berichten: 414
Antwoord met een citaat
Bericht Re: foruminterview met keossvin
Weer een leuk interview.
Altijd leuk om te lezen en wat hun mooiste vondsten zijn


11 apr 2021, 22:13
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 26 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
phpBB.nl Vertaling - Hosted by FFXS.nl