Logo
Het is nu 05 okt 2022, 14:18



Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
 coinmaster kapot (kabelbreuk)? 
Auteur Bericht
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jan 2014, 22:58
Berichten: 1522
Woonplaats: West-Brabant
Antwoord met een citaat
Bericht coinmaster kapot (kabelbreuk)?
:as
Stom stom stom.
Dacht er goed aan te doen door de kabel licht vast te maken aan de steel met een tywrap, blijkt hij enigszins gedraaid te zijn geraakt tijdens vervoer naar vakantiestek een paar weken geleden (moest uit elkaar). Er zat zelfs een deukje in de kabel...
Nu doet hij raar.

Veel signalen, alle kanten op springend. Voor de zekerheid morgen even testen in de zandbak van de speeltuin (stabiele omgeving, al flink leeggezocht) en dan toch maar opsturen. Ik heb inmiddels een andere, maar de CM wordt nog gebruikt door mijn zusje als ze meegaat.

Er was toevallig ook wat vocht tussen de extra beschermkap en de schotel gekomen. Dat is er inmiddels uit. Zou het daar nog mee te maken kunnen hebben? Schotel is waterdicht toch?

Iemand nog een suggestie wat ik zelf nog zou kunnen proberen?


15 nov 2014, 14:33
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 okt 2012, 18:34
Berichten: 1065
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
Hoi mara,

Haal de stekker los bij het contactpunt vd besturing,
Pak dan een potlood (gewone grijze met koolstof punt)en maak de contact puntjes grijs met je potlood! Die de stekker dan weer terug en draai hem goed aan!(niet extreem vast natuurlijk)
Nu heb je kans dat hij het weer doet!
Ik heb dat namelijk ook gehad.
Mocht hij ut nu ook niet doen,dan kan je nog met de detector aan bewegen bij het punt waar je hem vast had gemaakt aan je steel!
Dan merk je vanzelf of daar een breuk zit.(dan piept hij als je beweeg!)

Succes

Gr €rik

_________________
ik zoek met de xp deus v4 ws5 en pinpointer! En met Bert555!


15 nov 2014, 15:03
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jan 2014, 22:58
Berichten: 1522
Woonplaats: West-Brabant
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
Bedankt, ik ga het zeker proberen. Lijkt me categorie baat het niet dan schaadt het niet.
Er zit zelfs een deukje in de kabel... Daar is echt iets niet goed gegaan met die tyrap. Juist gedaan om speling op de kabel te voorkomen :roll: .


15 nov 2014, 15:05
Profiel
Avatar gebruiker
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
Bij de Action of Gamma verkopen ze stukjes klittenband (ene kant ruw, andere kant zacht), kost geen drol... Handig voor de kabel aan de steel, maar ook kan je hem dan nog eens losmaken en opnieuw bevestigen...
Als het echt een kabelbreuk is, even langs Midholland (Wilhelm), die fixt het wel


15 nov 2014, 16:23
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jan 2014, 22:58
Berichten: 1522
Woonplaats: West-Brabant
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
:10
Bij de M6 zitten inderdaad ook van die klittebandjes.
Ik woon in West-Brabant, denk dus dat het dan opsturen wordt of zit er een goede winkel/verkooppunt in de buurt van Breda? Inmiddels is het droog buiten, ik ga hem weer aanzetten en kijken wat er gebeurt.


15 nov 2014, 16:29
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jan 2014, 22:58
Berichten: 1522
Woonplaats: West-Brabant
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
Hmmm net even buiten op het grasveld geweest, hij lijkt nu rustiger. Als ik aan de kabel rammel, geeft hij geen signaal iig. Maar dat de signalen de vorige keer op een akker alle kanten opvlogen, vind ik nog steeds vreemd. Geen stroomleidingen in de buurt, wél veel verroest ijzer op die akker, maar was er al vaker geweest met de cm.
Ik herinner me de cm als heel rustig met een stabiele disc. En die deuk in de kabel zit me in combi daarmee niet lekker. Heb nog steeds het idee dat hij anders reageert.
Ter geruststelling ga ik hem wel opsturen denk ik.


15 nov 2014, 17:08
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 nov 2012, 08:38
Berichten: 2276
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
Mara schreef:
Geen stroomleidingen in de buurt


Ook geen schrikdraad, daar had ik vandaag last van.
Ook cokes of hotrocks kunnen deze hysterische signalen geven. ook dat heb ik vandaag mogen ervaren.
Ik dacht ook dat er iets mis was, maar toen ik op een ander stukje was werd het wel beter.


15 nov 2014, 18:21
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jan 2014, 22:58
Berichten: 1522
Woonplaats: West-Brabant
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
Ja die "hotrock" is de M6 ook letterlijk wild op; lijkt soms eerst een goed signaal zelfs. Wat is dat eigenlijk voor iets?
Er lag daar ook veel verroest ijzer, maar was er al eerder geweest en toen niet zo veel signalen volgens mij.
Coinmaster heeft inderdaad snel last van stroomdraad e.d. Dat was op die akker toch wel een eind weg.
Ik neem hem morgen mee naar een andere akker. Kijken wat hij doet. Als ik dan nog twijfel, stuur ik hem op om na te laten kijken.


15 nov 2014, 18:43
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jun 2011, 20:55
Berichten: 1087
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
Ik heb een v3i
Heeft ook veel last van schrikdraad.
Bij het vele vocht op dit moment is er veel geleiding.
Natte palen draad op de grond.
Ga in het midden van het weiland staan
Test hem met de gain zo laag mogelijk dan langzaam opschroeven.
Ga nu naar de zijkant van het veld ongeveer 15 meter van de zijkant.
Doe opnieuw de test.
Als daar verschil in zit heb je last van interferentie.
Zit op dat moment niets ander op dan lage gevoeligheid te gebruiken.
Als het een andere bron is detector recht voor je uit houden
druk pinpoint in en draai langzaam 360 graden.
Gaat hij op een moment harder brommen dan heb je last van een andere bron.
Electriciteits huisje, zendmast, treinen e.d.
Succes,
Herman

_________________
Zoek met een Deus en een minelab
Remember the best DISCRIMINATION is your digger!


15 nov 2014, 19:47
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jan 2014, 22:58
Berichten: 1522
Woonplaats: West-Brabant
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
Dank voor het meedenken en je tips. Ik neem hem morgen ff mee een redelijk neutrale akker op. Geen draad in de buurt, niet al te veel rotzooi. Ben benieuwd.


15 nov 2014, 22:47
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jan 2014, 22:58
Berichten: 1522
Woonplaats: West-Brabant
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
Hij doet het weer! Pffff wat een opluchting.
Alle kabeltjes even los gehad, contactpuntjes met potlood bewerkt, batterijen er uit etc. en meegenomen naar een akker waarvan ik weet dat er geen stroomdraad is en hij doet het weer!

Geen idee wat het nou was, denk toch iets op of naast dat veld waar de M6 niet zo sterk op reageerde.


06 dec 2014, 23:20
Profiel
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 okt 2014, 16:41
Berichten: 571
Antwoord met een citaat
Bericht Re: coinmaster kapot (kabelbreuk)?
gelukkig dat ie het weer doet! :10

_________________
liever 10 gouden munten ex situ, dan 10 gouden munten in situ


06 dec 2014, 23:46
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp   [ 12 berichten ] 

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
phpBB.nl Vertaling - Hosted by FFXS.nl